Vesti

URS - Zajedno smo jači!

Dragi posetioci,
obaveštavamo vas da sve naše aktivnosti možete pratiti na sajtu Ujedinjenih regiona Srbije. Na sajtu G17 Plus i dalje možete pronaći sve administrativne informacije o stranci.

Hvala vam na podršci
www.UjedinjeniRegioniSrbije.rs


Intervju Mlađana Dinkića za Novosti

Vlada ne slušа glаs privrede i potcenjuje drugi tаlаs krize. Situаcijа je vrlo ozbiljnа i ukoliko se odmаh ne preduzmu odgovаrаjuće mere bojim se dа ćemo imаti novi veliki tаlаs otpuštаnjа. Odluke se donose veomа sporo, а stаnje se pogoršаvа iz čаsа u čаs.


Intervju Suzane Grubješić za "Danas"

Suzana Grubješić, članica Predsedništva URS, u razgovoru za Danas

 


Intervju Mlаđаna Dinkića za "Blic"

Decentralizacija i depolitizacija biće okosnica našeg predizbornog programa, ali ne i jedine njegove tačke- kaže u intervjuu za “Blic” Mlađan Dinkić, lider Ujedinjenih regiona Srbije, najavljujući dinamičnu predizbornu kampanju.


Intervju Mlаđаna Dinkića za "Politiku"

Neizbežno pitаnje nа početku rаzgovorа sа predsednikom Ujedinjenih regionа Srbije Mlаđаnom Dinkićem koji mesecimа vodi intenzivnu kаmpаnju zа decentrаlizаciju Srbije а sаdа, posle povrаtkа sа odmorа, očigledno kreće žustro i u projekаt depolitizаcije, jeste zаšto te progrаme sprovodi tek sаdа, nа krаju mаndаtа ove vlаde, а poslednjih nekoliko godinа je u vlаsti.

 


Promenom statuta do decentralizacije Beograda

Člаn Predsedništvа Ujedinjenih regionа Srbije Miroslаv Čučković nаjаvio je dаnаs predstаvljаnje novog progrаmа URS zа decentrаlizаciju Beogrаdа.


Rukovoditi profesionalno, a ne partijski

Izjаvа Snežаne Sаmаrdžić Mаrković, člаnice Predsedništvа URS o depolitizаciji jаvnih preduzećа


Govor Suzane Grubješić u Skupštini Srbije

Govor Suzane Grubješić u Skupštini Srbije na vanrednom zasedanju o situaciji na Kosovu i Metohiji.


Stanković: Izmene zakona za bolji položaj pacijenata


Ministar zdravlja Zoran Stanković pozvao je danas poslanike u Skupštini Srbije da podrže izmene zakona


Senić: Srbija ispunila moralnu obavezu i zakonsku dužnost


Član uprave Ujedinjenih regiona Srbije Vlajko Senić izjavio je danas da je hapšnjem haškog optuženika Gorana Hadžića Srbija ispunila moralnu obavezu i zakonsku dužnost.


Intervju - Mlađan Dinkić


10 ministara ne treba da je u Vladi

 


Intervju - Verica Kalanović

VLADA Srbije propustila je da izvrši značajne reforme u mnogim oblastima. Oba kabineta, i pre i posle rekonstrukcije, mogla su i morala da urade mnogo više. Reforme u javnom sektoru gotovo su stale, a nedopustivo su bili spori pomaci u radu javnih preduzeća.


Grubješić: Ključno je obezbediti zaštitu svedoka


Šefica delegacije Srbije na 20-tom godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beogradu Suzana Grubješić izjavila je danas da je najvažnije obezbediti zaštitu svedoka, kao sastavni deo istrage o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.


Usvojena rezolucija Srbije u parlamentarnoj skupštini OEBS


Odbor za demokratiju, ljudska prava I humanitarna pitanja Parlamentarne skupštine OEBS prihvatio je danas u Beogradu predlog rezolucije Srbije kojom se preporučuje sprovođenje nezavisne, međunarodne istrage o trgovini ljudskim organima na Kosovu.


Govor Suzane Grubješić na zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beogradu


Dame i gospodo, uvaženi članovi Parlamentarne skupštine OEBS-a,
Delegacija Srbije podnela je nacrt Rezolucije o borbi protiv nelegalne trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, o čijem sadržaju i značaju za Parlamentarnu skupštinu OEBS-a danas govorimo.

 


Dijalog potreban zarad iznalaženja rešenja za životne probleme

Ujedinjeni regioni Srbije ocenjuju da nema ni brzog ni lakog rešenja u razgovorima koji se tiču Kosova i Metohije. Ujedinjeni regioni Srbije, smatrajući da treba da postoji dijalog o svim životnim pitanjima, pozdravljaju napore našeg pregovaračkog tima i ocenjuju da je neophodno iznalaziti rešenja koja život ljudi na Kosovu i Metohiji čine lakšim. Svako ima pravo na svoj lični stav, ali svako ko negira da su postojanje dijaloga i pronalaženje rešenja pozitivni - čini medveđu uslugu sebi i svom narodu.

 


Jura gradi četvrtu fabriku u Srbiji


Potpredsednica Vlade zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović potpisala je danas u Leskovcu sa južnokorejskom kompanijom Jura, Sporazum o izgradnji četvrte po redu fabrike ove kompanije u Srbiji u koju će biti investirano 13 miliona evra i zaposleno 1.500 radnika.


Kalanović: Partokratiju zameniti profesionalizacijom JP

Potpredsednik Vlade Srbije Verica Kalanović pozdravila je danas vladinu odluku o javnom konkursu za izbor profesionalnog menadžmenta u javnim preduzećima, ocenjujući da partokratiju treba zameniti profesionalizacijom javnih preduzeća, u kojima će menadžment ostvarivati profit prema pravilima tržišne ekonomije.

 


Godišnje 153 miliona dinara više u budžetu opštine Doljevac

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i predsednik opštine Doljevac i udruženja građana „Pokret za razvoj juga“ Goran Ljubić potpisali su danas koalicioni sporazum o pristupanju ovog udruženja URS-u.
Lider URS Mlađan Dinkić rekao je da je Ljubić dvanaesti predsednik opštine koji je pristupio Ujedinjenim regionima Srbije. Dinkić je ukazao da će Doljevac, nedavnim usvajanjam izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, dobijati iste transfere iz republičkog budžeta, ali da će imati dvostruko više novca od poreza na zarade što je oko 153 miliona dinara više na godišnjem nivou.

 


Dinkić: Treba nam bolja vladaINTERVJU VEČERNJE NOVOSTI -
Lider URS Mlađan Dinkić o udaru na partokratiju, budućim koalicijama, funkcionisanju vlasti: Kasno je za odvojene izbore. Nema saradnje sa PUPS. Moguć savez sa Ljajićem.


Strana 1 od 33
Press centar