PDF Štampa El. pošta četvrtak, 07 jul 2011 18:14

Godišnje 153 miliona dinara više u budžetu opštine Doljevac

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i predsednik opštine Doljevac i udruženja građana „Pokret za razvoj juga“ Goran Ljubić potpisali su danas koalicioni sporazum o pristupanju ovog udruženja URS-u.
Lider URS Mlađan Dinkić rekao je da je Ljubić dvanaesti predsednik opštine koji je pristupio Ujedinjenim regionima Srbije. Dinkić je ukazao da će Doljevac, nedavnim usvajanjam izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, dobijati iste transfere iz republičkog budžeta, ali da će imati dvostruko više novca od poreza na zarade što je oko 153 miliona dinara više na godišnjem nivou.

 

„Spojio nas je zajednički cilj – da što pre podstaknemo razvoj svih krajeva, a posebno juga Srbije“, rekao je Dinkić i naveo da je Doljevac jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji koja nema rešena pitanja vodosnabdevanja, kanalizacije i gde je stopa nezaposlenosti vrlo visoka.


„Zato i tražimo ljude koji će uložiti svu svoju energiju da Doljevcima bude bolje i smatram da je to Goran Ljubić. Siguran sam da ćemo se zajedno izboriti da Doljevac bude razvijenija opština“, rekao je Dinkić.
Predsednik opštine Doljevac i udruženja građana „Pokret za razvoj juga“ Goran Ljubić ocenio je pristupanje Ujedinjenim regionima Srbije kao dobar potez za ceo Doljevac.

„Moramo pomoći jugu Srbije da prosperira, a decentralizacija je jedini način. Sa 153 miliona dinara više u budžetu, Doljevac će sam rešavati svoje probleme i sami ćemo birati prioritete“, izjavio je Ljubić i izrazio uverenje da je siguran u svoje poteze koji će, kako je naveo, već za 6 meseci dovesti do konkretnih rezultata u toj opštini.

Služba za odnose s javnošću

Press centar