PDF Štampa El. pošta petak, 27 maj 2011 11:12

Bojan Stanković: Šansa za promene

Svi smo nekada čuli za staru kinesku izreku „ Put od hiljadu milja počinje jednim korakom“. U većini slučajeva najteže je napraviti TAJ korak. On nam naizgled deluje tako velik, da često pomislimo da i nije bas izvodljiv, ali kada se jednom pokrenemo, nema zaustavljanja.

„Bol je trenutan, odustajenje zauvek boli.“ * Lens Amstrong*

Afrička poslovica kaže : „Ako imaš cilj, naći ćeš put“. Cilj kampanje koju su pokrenuli Ujedinjeni regioni Srbije je da u našoj sredini nešto pokrenemo, promenimo, da naše ideje predstavimo na pravi način i da iskoristimo ovu ukazanu šansu.

„Promena je jedina trajna stvar u celom univerzumu.“ *Napoleon Hil*

Promena je uvek tu, kao što primećujemo iz dana u dan. Sve(t) se menja! Dobre promene se dugo pamte, dok se loše promene brzo zaboravljaju. Promena je prirodan proces. Bitna činjenica je da dobra ideja može učiniti i da promena bude dobra. U današnjem vremenu šanse nam se ne ukazuju baš svaki dan. Zato je i ovo prilika da na sajtu http://www.mojgradvelikasansa.rs iskoristimo šansu koja nam je pružena.

Prvi afroamerički teniser koji je osvojio Grend slem turnir Artur Eš je rekao : „ Jedna šansa, to je sve što ti treba.“

Siguran sam da svako od nas ima ideju šta i kako treba menjati. Jednostavnim klikom miša, ta individualna ideja može biti viđena od strane hiljade i hiljade pojedinaca. Različiti su uglovi gledanja, samim tim dobiće se i pregršt ideja i vizija. Naravno, kao i u životu, dobre stvari (u ovom slučaju ideje) imaće prioritet. Navešću samo primer Marka Zakerberga, tvorca globalne mreže „Facebook“. Mark se nije zaustavio samo na ideji o pokretanju globalne mreže, već je iskoristio svoju šansu i sproveo je u delo. Ko zna kako bi danas svet izgledao bez jedne, ako ne i najveće globalne mreže na planeti.

"Ono što vodi i vuče svet, nisu lokomotive, nego ideje". *Viktor Igo*

Ako imamo šansu da nešto promenimo, učinimo tu promenu, nemojmo da budemo samo nemi posmatrači, kao da se to nas ne tiče. Uključimo se, iskoristimo šansu!

„Ko hoće nesto da učini - nađe način. Ko neće ništa da učini - nađe opravdanje! "
*Pablo Pikaso*


Bojan Stanković
član omladinske mreže G17 PLUS Zaječar

Press centar