PDF Štampa El. pošta petak, 22 jul 2011 13:03

Ujedinjenim regionima Srbije pristupio i Zemunski pokret

Ujedinjeni regioni Srbije nastavljaju da se šire u Beogradu, pa je posle Narodnog pokreta Surčin, URS-u pristupio i Zemunski pokret. Svi članovi ovog pokreta jednoglasno su odlučili da se priključe Ujedinjenim regionima Srbije.

„Kontaktirali smo sve članove i svi su prihvatili ulazak u URS, što je bio potpuno prirodan nastavak dosadašnjeg zalaganja našeg pokreta za bolji i uspešniji Zemun. Decentralizacija i neposredan izbor predsednika opština i gradonačelnika će omogućiti da Beograd  dobije funkcionalne opštine, koje će se kvalitetno baviti problemima građana“, rekao je Miša Krstić, predsednik i osnivač Zemunskog pokreta. Tri člana Zemunskog pokreta će se kao članovi Uprave Ujedinjenih regiona Srbije odlučno zalagati da se raspolaganje novcem iz budžeta što više približi samim građanima.

Simo Vuković, član Predsedništva URS rekao je da je Zemunski pokret prepoznao URS kao onu političku snagu, koja će obezbediti kvalitetniji i bolji život građana.

„Zato se svakog dana sve više nacionalnih, regionalnih i lokalnih stranaka i grupa građana, kao i veliki broj pojedinaca okupljenih oko ideja decentralizacije i regionalizacije, pridružuje Ujedinjenim regionima Srbije. URS će nastaviti da jača u Beogradu, jer sada se i praktično vide koristi od usvajanja izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave na predlog URS-a, na osnovu kojih se iz republičke u gradsku kasu slilo dve i po milijarde dinara više“, kaže Vuković.

Zemunski pokret osnovan je pre pet godina, ima 3.600 članova, a na poslednjim izborima osvojio je 4,75% glasova.

Služba za odnose s javnošću

 


Press centar